Monday, March 17, 2008

Kek Lapis Cheese II

Kek Lapis Cheese

3 biji telur (putih dan kuning)
2 biji telur (kuning shj)
140 gm gula halus
1/2 sudu meja ovalette
(semua dipukul sampai betul2 pekat, angkat mixer, mixture tak jatuh)

125 gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
(ayak - sebati)
50 gm air ais ( air sejuk dalam fridge)
(Tepung + baking powder gaul dalam mixture tadi diselangseli ngan air ais sampai habis)

200 gm butter (farmcows)
125 gm cream cheese Philadephia
(Butter pukul sampai warna jadik putih dan masukkan cream cheese, pukul sebati. Campurkan ngan mixture kat atas tadi)

Panaskan oven @180C (api atas bawah). Acuan 7x7, alas bawah ngan tracing paper. Tak perlu gris acuan. Letak 4 sudu meja (atau 3 sudu meja kalau nak lapis lebih nipis.). Ratakan. Bakar 10 min (api atas sahaja). Ulang sampai habis

No comments: