Cik Comel
Bahan-Bahannya:
100 gm isi ayam
100 gm ubi keladi (diparut)
4 keping fucuk
10 ulas bawang merah ] dihiris
5 ulas bawang putih ]
3 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap cair
½ sudu kecil minyak bijan
Garam secukup rasa
Bahan sos:
10 tangkai cili kering ]
5 ulas bawang putih ] dikisar
Sedikit halia ]
½ cawan cuka makan
3 sudu gula pasir
Garam secukup rasa
Cara Menyediakannya:
1. Gaulkan isi ayam dengan keladi parut. Kemudian masukkan
bahan yang lain. Perapkan selama 30 minit.
2. Gulungkan bahan tadi dengan fucuk sebesar kulit popia.
Kemudian gorengkan.
3. Satukan bahan sos dam masak selama 10 minit.
4. Hidangkan fucuk ayam dengan sos.
No comments:
Post a Comment